مزایا و معایب HTML
عبارت HTML ( اچ تی ام ال ) مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کلیه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهایت به کدهای HTML تبدیل شده و توسط مرورگر نمایش داده می شوند.
به عبارت دیگر مرورگر ها هیچکدام از کدها و کنترل های سمت سرور همچون کدهای asp و php را نمیشناسند و کد قابل فهم برای آنها اچ تی ام ال می باشد.
کامپایلرهای زبان های برنامه نویسی سروری در نهایت کد های خود را برای نمایش به کد اچ تی ام ال تبدیل میکنند و برای مرورگر میفرستند تا به کاربران نمایش داده شود.
در یک صفحه اچ تی ام ال می توان انواع عناصر از قبیل متن ، تیتر ، عکس ، جدول و … را قرار داد ، که برای هر عنصر باید از تگ مربوط به آن استفاده کرد . صفحات HTML فقط از کد ها که به صورت متن هستند تشکیل شده اند. بدین معنا که برای تصویر کد مربوط به تمایش تصویر و جدول و … کدهای اچ تی ام ال مربوط به هر یک را باید نوشت و مرورگر با رسیدن به این کد ها و تگ ها ، المنت های مرتبط با آن را نمایش می دهد.
همچنین بهتون مطالعه مقاله تگ های formatting در HTML رو پیشنهاد میکنم که حتما حتما بخونین
هر یک از کدهای html ، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا میگذارند. مثلاً برچسبهایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچتیامال تعریف شدهاند.
چرا اچ تی ام ال یک زبان برنامه نویسی نیست؟
خیلی از اشخاصی که به خوبی مفهوم اچ تی ام ال را درک نکرده اند و نتوانسته اند که پاسخ خوبی برای سوال اچ تی ام ال چیست پیدا کنند، اچ تی ام ال را یک زبان برنامه نویسی میدانند که کاملا اشتباه است.
HTML هرگز نمیتواند یک زبان برنامه نویسی باشد. زیرا اصلا ویژگی های یک زبان برنامه نویسی، مثل متغیر ها، توابع، شرط ها، حلقه ها و… را ندارد. پس کاملا اشتباه است اگر HTML را یک زبان برنامه نویسی بدانیم. میتوانیم دربارهی HTML بگوییم که ابزاری است که با استفاده از تگ ها، میتواند صفحات وب را برای ما ساختاردهی کند.
کاربرد اچ تی ام ال چیست؟
اگر بخواهیم کاربرد اچ تی ام ال را بطور ساده توضیح دهیم باید بگوییم:
HTML ابزاری است که به کمک تگ ها (Tag) قالب کلی صفحات را می سازد، در واقع شما توسط تگ های HTML، اسکلت صفحات وب خود را می سازید.
اگر کمی با طراحی وب آشنایی داشته باشید، حتما میدانید که طراحی وب 2 مرحله اصلی دارد:
ساختاربندی اصلی صفحات وب که با HTML انجام میشود.
اضافه کردن جذابیت های ظاهری مثل رنگ و… که با CSS انجام میشود.
در صورتی که علاقمند به یادگیری HTML هستین، آکادمی های بزرگی همچون تاپلرن، وب مسیر و فرادرس اقدام به ارائه دوره رایگان آموزش HTML میکنن که میتونین ازشون تهیه بکنین
تگ های HTML
انجام هر عملی در اچ تی ام ال به کمک تگ های HTML امکان پذیر می باشد، در اصل این تگ های اچ تی ام ال هستند که به آن قدرت می دهند.
در یک صفحه اچ تی ام ال می توان انواع عناصر از قبیل متن، تیتر، عکس، جدول و … را قرار داد ، که برای هر عنصر باید از تگ مربوط به آن استفاده کرد تا مرورگرها بتوانند با فراخوانی آن تگ و ویژگی های مربوط به آن امکان نمایش تصویری آن کد ها را داشته باشند.
تعداد بیشماری تگ وجود دارد که البته برای طراحی وب سایت لازم نیست تمامی تگ های HTML را بشناسید، حتی طراحان حرفه ای وب نیز ممکن است تمامی تگ ها را حفظ نباشند و در صورت نیاز به دنبال شناخت تگ های جدید بروند.
بنابریان همانطور که گفته شد، تگ ها در اچ تی ام ال میتوانند لینک ها، لیست ها، پاراگراف ها، جداول، عکس و همه چیز را بسازند و شما با استفاده از تگ هاست که می توانید صفحات وب خود را اسکلت بندی کرده و به نمایش بگذارید.
مزایا و معایب HTML چیست ؟
همانطور که گفته شد اچ تی ام ال یک زبان برنامه نویسی نیست. با این حال اچ تی ام ال در کنار css و js هسته اصلی یک وب سایت را تشکیل می دهند.
بنابریان زبان نشانه گذای اچ تی ام ال هم دارای محدودیت ها و مزایایی است.اگر این زبان دارای مشکلاتی است، چرا زبان شماره یک طراحی وب سایت به شمار می رود و تمام طراحان وب سایت باید از یادگیری html چیست شروع کنند.
?مزایای HTML :
قابلیت اجرا در تمام مرورگرها
یادگیری آسان و لذتبخش
متن باز و رایگان بودن
ادغام آسان با زبانهای سمت سرور مثل php
?معایب HTM :
نیاز به طراحی جداگانه هر صفحه به دلیل نبود قواعد منطقی برنامه نویسی
استاتیک بودن و وابستگی به زبانهای سمت سرور برای تعامل با کاربر
ضعف در پشتیبانی از مرورگرهای قدیمی
روش اجرای فایل های HTML
فایل های HTML برای اجرا شدن به هیچ تکنولوژی خاصی نیاز ندارد. شما برای اجرای فایل های اچ تی ام ال فقط نیاز به یک مرورگر دارید که از HTML پشتیانی کند و تمام مرورگرها این کار را برای شما انجام میدهند!
فرقی نمیکند از گوگل کروم استفاده میکنید یا فایرفاکس، شاید هم مرورگر شما سافاری یا اینترنت اکسپلورر باشد. در هر صورت شما میتوانید کدهای HTML خود را بنویسید و آنها را اجرا کنید
منبع: w3design